måndag 23 april 2018


Fortfarande bara dag 4…….6 april

Efter att ha besökt kviltaffären tog vi oss till hotellet för att lämna det jag handlat.
Dags för lunch! Bra är att man kan se bilder eller maträtter gjorda av plast i skyltfönsterna, så att det är lättare att välja vad man vill äta.
Idag tänker vi prova ett förslag vi fått av reseledaren, en av hans favoriter i Japan, nämligen Gyôza.
Det är degknyten som kan ha lite olika fyllning. I de vi åt tror jag det var kål och fläskkött.
Det var så gott, så det valde vi även senare i Osaka. Denna gång på ett snabbmatställe.

Dags för tunnelbana igen, det gäller att snabbast möjligt ta sig mellan olika delar av Tokyo.
Nu begav vi oss mot Shibuya för att kolla in den berömda gatukorsningen och hundstatyn.

Gatukorsningen är världens mest gångtrafikerade korsning. Varje gång det slår om till grönt för fotgängarna, strömmar mellan 400-600 personer över i någon av alla riktningarna. Här finns en liten video på det. 

Hunden Hachiko som fått både en staty och en film av Lasse Hallström som minne av sig. Har inte sett den, men vill gärna göra det! (Det finns även en tidigare japansk film om hunden.)

Historien bygger på en sann händelse. Hunden Hachiko satt alltid och väntade vid korsningen på sin husse, en professor, när han kom från arbetet. En dag kom inte professorn tillbaks….. hunden fortsatte att komma och vänta på honom i många år efter hans död.
Även fast detta var en fredag så tog vi oss vidare till Harajuku, ungdomarnas samlingsplats på söndagar. Om någon undrar vad det är för speciellt med detta ställe så sök gärna på ”Harajuku style”
För som sagt vi var ju där fel dagJ)
I stället blev det nog resans enda eftermiddagsfika…..
Åh, så gott det var!
Tror att vi sedan drog oss tillbaks mot hotellet, för att vila lite. Innan det sen var dags att äta middag. Blev nog en relativt tidig kväll, då vi imorgon ska vara färdiga ganska tidigt för att  åka vidare med Shinkansen. Och vi behöver även göra lite ompackning, för alla stora väskor sänds iväg till Kyoto, så vi endast har lite nödvändiga saker för 2 övernattningar på andra ställen, innan vi kommer till Kyoto. Skulle inte fungera om vi kommer en hel grupp med stora väskor, eftersom Shinkansen endast gör mycket korta stopp på stationerna där den stannar.Och efter att idag ha gått nästan 15 km så är det skönt att vila benen, och huvudet efter alla intryck. 

4 kommentarer:

Carin sa...

Härligt att få följa med på din resa Katarina. Harajuku var ett av de områden som jag ofta återkom till i Tokyo. Det var speciellt en affär jag alltid besökte som sålde bl a de fina mörkblå kimonos i bomull med ett tunt, tunt bomullsfoder. Dels bra presenter och underbara som morgonrock. Man ser dom ofta på hotellen som gästplagg.
Kram
Carin

Kerstin sa...

Oj vilken massa folk! Måste ha varit roligt att få se det!. Tror jag hade fått lite panik med så mycket folk. :)
Sett filmen. Den är underbar! Rekommenderar att titta på de. Jag har sett den två gånger. :)
Vilken stil ungdomarna har! Underbar och färggrann. :)
Förstår att ni tog en tidig kväll.
Kram
Kerstin

Gudrun sa...

Hörde igår på Epstein & Nordegren att maten är så god i Japan.Han är där nu pga kungaparats besök där.Min man var i Japan när hon arbetade på Ericsson och hade så många fina bilder med hem.Kul att du kom till kviltaffären.Japansk kvilt passar dig perfekt,tror jag. Du är ju en mästare med nål och tråd.
Kram Gudrun

sytanten-Gunilla sa...

Vilken härlig reseskildring! Och vet du, den tar inte slut ännu :-)
kram