onsdag 18 april 2018

Nyss hemkommen från en resa.
(Vill man se större bilder, så är de klickbara)


Och en intensiv sådan med många intressanta upplevelser. Behöver reda upp i minnet bland allt vi gjort och sett. Och för egen del är det ju också roligt att ev. kunna gå tillbaks och läsa om resan igen.
I första inlägget tar vi oss bara fram till Tokyo. Återkommer i senare inlägg med vad vi sett och gjort. Målsättningen är att göra ganska täta inlägg, så jag inte hinner glömma. Men det är samtidigt många bilder att gå igenom.......

Vid 9-tiden ungf. den 3 april var det dags att börja resan hemifrån, för att från Arlanda flyga till Tokyo vid lunchtid. Det fick bli kaffe och smörgås som lunch på Arlanda. Dryga 8 minusgrader när vi lämnade hemmet.
Flyget till Helsingfors tar 1 timme. Där hade vi lite drygt 2 timmar på oss innan det var dags för den sista etappen, som tog ungf. 9 ½ timme.
Därifrån flög vi med en Airbus A350-900, som tar nästan 300 passagerare. Ovanligt god plats för benen på det planet!
Några av passagerarna kände vi igen, Beatrice Ask och Björn von Südow. Tror de hade sällskap av fler politiker som vi inte riktigt kände igen. Senare i april ska kungaparet dit på officiellt besök.


Efter ca 2 timmar i luften så serverades middag. 
Ingen av oss hade fönsterplats på denna tur, men via planets kameror (framåt/neråt) kunde vi bitvis se lite ändå. Men mestadels fanns det bara moln att se, när det inte var mörkt....... 
Fast på bilden härunder, till höger, har vi nog kommit in över bergen i västra delen av Japan.
Några timmar efter middagen var det så dags för frukost😊. Hade väl hunnit slumra till någon timme.......Strax före 9 på morgonen den 4:e landade vi på Narita. Fast för oss var det ju fortfarande mitt i natten. 
Det tog ganska lång tid att ta sig igenom tull och passkontroll pga att många plan landade inom ganska kort tid. 
Nu gällde det att hålla igång hela dagen.......

Vi tar flygresan hem i detta inlägg också. Då flög vi från Osaka, Kansai International. Denna gång med ett något mindre plan Airbus A330-300 som tar 277 passagerare.  Det blev en relativt tidig morgon, buss från hotellet 7.30. Efter en natt med ca 3 timmars sömn. Var alldeles för pigg för att somna i lämpligare tid på kvällen.

Flygrutten går bitvis långt norrut över Norra Ishavet. Vädret var klart, så man kunde se det genom fönstret. För detta plan hade inga kameror, men en av oss hade fönsterplats, 
dock inte jag 😊
Denna gång var det betydligt kortare tid mellan ankommande och avgående flyg, och långt var det också att ta sig. Vi hann dock fram innan incheckningen avslutats.
Vi landade på Arlanda enl. tidsschemat 16:55, japansk tid 22:55. Och våren har anlänt +18 grader, 26 grader varmare än när vi for. Härligt!

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Skall bli så kul att få följa dig på din resa. Tack för att jag får följa med.
Kram
Kerstin

Unknown sa...

Så spännande! Väntar på fortsättning.

annicka sa...

Vilken sömnbrist du/ ni borde ha haft både när ni kom till Japan och väl hemma igen. 😵😴😲men det är det värt! Inte vanligt att en dokumentera flygresorna men det var en härlig introduktion till vad som väntar oss av din reseberättelse framöver. Det ska bli intressant.

Annika sa...

Så spännande. Kram Annika

sytanten-Gunilla sa...

Härligt att resorna gick bra.
Nu ser jag fram emot fortsättningen!
kram