måndag 31 juli 2023

Hemma igen........

efter några fantastiska dagar i Norge på Hardangervidda.                                                                  Vi åkte hemifrån vid 9 tiden i onsdags (26 juli). Efter ca 12 timmars resa, med några raster, så kom vi fram till målet Fetalia på Hardangervidda. Någonstans långt borta i fjärran på bilden ligger Reiduns och Sverres hytte.      

Väl framme kändes det som att marken gungade lite under fötterna😉 Vi bjöds på en sen och god middag, och det blev en stunds trivsam samvaro innan vi kröp till sängs.

Efter en god nattsömn och en rejäl frukost, där det även ingick att var och en gjorde sin egen matsäck, matepakke, så började vi bli klara för avfärd mot dagens aktivitet.   

Vi åkte bil en liten bit för att ta oss till stället där vi skulle börja dagens vandring. Från stora vägen kan man se muren mot dammen, där vi ska börja gå. Uppe mellan fjälltopparna skymtar Hardangerjökeln (glaciär). Ligger lite snö här och var på fjällen.

 Sista biten fick vi ta det extra långsamt eftersom getterna skulle byta betesmark.    Annorlunda början på en fjällvandring, här går vi högst upp på muren mot dammen. Ungdomarna tycker nog att vi tar det väl lugnt😀, de drar iväg i betydligt högre tempo.  
                              Blir mer av fjällvandring när vi lämnar muren. Men inte värre än att jag, med knäproblem och knäprotes, klarar det ganska bra, och det känns skönt med lite stöd i form av stavar.                           Utsikten är hänförande varthän man ser....... 
Tre av oss tar rast medan övriga gänget fortsätter högre upp. Fanns en lämplig sten att sitta på och avnjuta utsikten ifrån. Efter en stund kommer de övriga tillbaka och matsäcken smakar utmärkt.
                                           Lyckades inte riktigt få med alla på bild......
På väg tillbaka mot bilen kommer det lite regn, men inte så att vi behöver använda regnställen.                               
                                             Svårt att se sig mätt på vyerna!

2 kommentarer:

Andreas S sa...

Vilka fina bilder! Vilken härlig resa ni verkar ha haft!

Gudrun sa...

Så fint ni haft det.Norge är verkligen vackert. Vi gjorde många resor dit som barn,
Kram Gudrun