onsdag 2 augusti 2023

 Tredje dagen

Började lite lugnt med att titta på fotbollsmatchen Italien - Sverige. När det stod 4 -0 till Sverige, så gick Reidun och jag ut i närområdet för att titta efter hjortron och blåbär. Vi fick med oss en del hem. Medan vi var ute hann matchen spelas klart och Sverige fick ju in ytterligare ett mål.

Blomman såg vi under eftermiddagens vandring. Efter att ha bildsökt, så tror vi att det är en slåtterblomma.

Det blev lunch hemma idag, innan vi tog bilen lite österut till Dyranut, där vi parkerade. Sedan blev det lite vandring igen under, tror jag, ett par timmar.    

 Hardangervidda är Europas största högfjällsplatå, ca 8000 km², och det finns flera större glaciärer. Området ligger på mellan 1100 och 1200 m.ö.h., och blev isfritt för omkring 9000 år sedan.    Det är svårt att se sig mätt på dessa vidder!
Ungdomarna gör lite extra "avstickare". 
  En stor flock får betade fritt på markerna. Det blev fart på några när baggen tyckte att de kom för nära 😀      
När vi kom tillbaks till turiststationen blev det middag på restaurangen som låg bakom turiststationen. Vi var några stycken som valde hamburgare på ren- och nötkött. Mycket gott!
Endast fotografen saknas på bilden....... Tack alla för så trevlig samvaro under dessa dagar!
Och ett extra varmt tack till Reidun och Sverre som visat sådan gästfrihet, och bjudit på så god mat och dryck! Och tagit med oss på så varierande aktiviteter!   ♥ ♥ ♥

1 kommentar:

Sofia sa...

Så roligt att se det sammanfattat så här fint! Många fina bilder från fina dagar! ❤